11 maig 2016

Castelldefels celebrarà dijous un ple extraordinari de rebuig a l’eliminació d’una línia de P3 a l’escola Margalló

S’ha enviat una tercera nota de premsa als mitjans. El text el podeu llegir a continuació.
S’ha adjuntat també als mitjans la carta presentada als Serveis Territorials – la trobareu a sota, com a document adjunt.

>> NOTA DE PREMSA:

          – Èxit d’assistència a la reunió amb grups polítics i entitats ciutadanes.

          – S’organitza una concentració ciutadana coincidint amb el Ple municipal.

“Som pares i mares, pertanyem a una associació cívica i apolítica on tenen cabuda totes les ideologies i creences” amb aquestes paraules, el portaveu de l’AMPA Margalló, Txema Navarro, donava la benvinguda a més d’una vintena de persones que s’han trobat avui a dos quarts de vuit del vespre a l’edifici Projeccions del municipi.

Entre els assistents hi havia representants de l’associació de veïns de Can Vinader, l’associació de veïns de Vistalegre, l’associació de veïns del Centre, l’associació de veïns de Canyars, la Federació d’associacions de veïns i veïnes de Castelldefels, la Federació Coordinadora d’AMPA de Castelldefels, la federació d’associacions de pares i mares de Catalunya, els sindicats USTEC, CGT i CCOO i representants dels diferents partits polítics que integren el consistori (Movem Castelldefels, Partit Popular, Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal, Ciutadans – Partido de la Ciudadania, Castelldefels si pot i Convergència i Unió)

El portaveu també ha demanat unitat a totes les forces polítiques i respecte per la legitimitat de la demanda que fan les famílies de l’escola. “La voluntat de l’AMPA és aconseguir el major consens possible en l’aprovació de la moció. Demanem suport institucional”.

L’Ajuntament celebrarà un Ple extraordinari

L’Ajuntament ha informat que, atenent a la petició de l’AMPA —i també a la sol·licitud presentada el passat dissabte pels grups municipals de Ciutadans i Partit Popular— dijous 10 de maig a les 19 hores se celebrarà un Ple extraordinari per aprovar la moció proposada per l’AMPA que ha estat llegida pel seu portaveu i s’ha repartit entre les persones assistents.

Representants dels grups municipals de Ciutadans i Partit Popular han manifestat la seva contrarietat pel fet que es debatés una proposta diferent a la presentada —juntament amb la petició de celebració d’un ple extraordinari— per aquests grups dissabte passat.

Des de l’AMPA s’ha insistit en la voluntat de consensuar una moció amb la que “totes les forces polítiques se sentissin còmodes” alhora que s’ha demanat que el debat polític es fes en un altre moment per tal de poder avançar en la cerca de mesures per defensar la l’escola.

Creació d’una plataforma ciutadana i pla d’accions

La reunió també ha servit per definir les properes accions de lluita que es portaran a terme. En aquest punt, la representant de l’associació de veïns del Centre i membre de la Federació d’AV de Castelldefels, Elena Moreira, ha proposat la creació d’una “plataforma ciutadana de defensa del Margalló” donat que aquesta “és una causa de ciutat i cal implicar a tota la ciutadania per organitzar accions de protesta contundents i nombroses”. Aquesta proposta ha estat molt ben rebuda per l’AMPA i s’ha sol·licitat la col·laboració de l’Ajuntament per facilitar el contacte amb totes les entitats que configuren el teixit associatiu de Castelldefels.

D’altra banda s’han establert les següents accions:

  • Colocació d’una pancarta de rebuig a la façana de l’Ajuntament durant la celebració del Ple.
  • Celebració d’una concentració ciutadana a la plaça de l’Església dijous dia 12 a partir de les 18 hores coincidint amb el Ple municipal.
  • Participació a la concentració unitària davant dels Serveis Territorials del departament d’Ensenyament al Baix Llobregat (C. Laureà Miró, 328 – Sant Feliu de Llobregat) el proper 18 de maig a les 18 hores.
  • Sol·licitud d’entrevista amb la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya.
  • Sol·licitud de reunió amb la Consellera d’Ensenyament.
  • Sol·licitar accions de defensa del Margalló als grups parlamentaris per part dels líders locals de Castelldefels.
  • Creació d’un grup de seguiment de la realització d’obres de millora a l’escola Margalló integrat per l’Ajuntament, el claustre i l’AMPA.
  • s’ha demanat que el debat polític es fes en un altre moment per tal de poder avançar en la cerca de mesures per defensar la l’escola.

Escrit de protesta i recollida de signatures

L’AMPA ha presentat aquest matí un escrit al registre dels Serveis Territorials del departament d’Ensenyament al Baix Llobregat on manifesta la seva oposició a l’eliminació de la línia i demana que es reconsideri la postura i es demana una reunió urgent.

Així mateix, continua la campanya de recollida de signatures tant en paper com a través de la plataforma change.org on l’AMPA ha iniciat una campanya virtual. En el moment d’emissió d’aquest comunicat se superen ja les 700 signatures.

>>IMATGE DE LA REUNIÓ AMB ELS GRUPS POLÍTICS I ENTITAS DE CASTELLDEFELS:

IMG-20160510-WA0003